8 Ekim 2014 Çarşamba

Man of Steel'ın Memleketi: Hill of Steel (Siz Çeliktepe de Diyebilirsiniz) -1-

İstanbul'da yaşayan tüm tanıdıklarımı Çeliktepe'ye taşınmaya davet ediyorum. Çeliktepe çok güzel, ne ararsanız var.

Bi' kere sanata çok değer veren bir yer Çeliktepe. Özellikle müzik burası için olmazsa olmaz. Günün her saatinde farklı ilahiler çalınabilir kulağınıza. Evinizin dibinde olması muhtemel bir camiyle günde 5 kere düzenli olarak müzik ziyafeti yaşayabilirsiniz. Ara ara uzun hava ile, seçim dönemlerinde Çeliktepe'de oturacak kadar şanslıysanız da Uzun Adam ile coşabilirsiniz. AKP şarkı ve türküleriyle müzikalitenin en yüksek seviyesini tecrübe edebilir, notalar ahenkle dans ederken kulaklarınızdaki pasın silinmesinin zevkini yaşayabilirsiniz.

Kimse sizi rahatsız etmez Çeliktepe'de. Hele erkekseniz kimse suratınıza bile bakmaz. Komşunuz da türbanlı bir hanımefendiyse değmeyin keyfinize. Size karışmak, sizle muhatap olmak bir yana, sizi gördükleri an çil yavrusu gibi dağılıverirler. Böyle bir rahatlığı Çeliktepe'den başka nerede bulabilirsiniz ki baylar?

Kimse sizi rahatsız etmez dediysem yanlış anlaşılmasın, komşuluk kavramı çok gelişmiştir burada. Bunu sağlayan başlıca faktör de apartmanlarda neredeyse yok denecek kadar az olan ses yalıtımıdır. Bu sayede günden faydalanmanız için sabahın erken saatlerinde komşunuzun küçük çocuğunun tatlı sesiyle uyanabilirsiniz. Dahası, yan komşunuzla tuvalette aynı anda oturup karşılıklı sohbet edebilir, dilerseniz âşık atışması bile yapabilirsiniz.

Binalar insan ilişkilerini artıran başarılı ses yalıtımının yanı sıra son derece yüksek güvenlik önlemlerine sahiptir. İsterseniz evinizin kapısını açık bırakıp gidin, hiçbir şey olmaz çünkü apartmanlar nazar boncukları, Ayetel Kürsi'ler ve Cevşen'lerle korunur Çeliktepe'de.

(Devamı yarın...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder